Túrógombóc

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Túrógombóc

A túrógombóc elsősorban porcukorral, esetleg vanília öntettel tálalható, de hallottam olyat is, hogy sima tejfölt kínáltak hozzá. Ez az édesség különösen kedvelt a gyerekek körében, akik mindenfajta gombócra fogékonyak. Talán az sem véletlen hogy a fagylalt gombóc alakú? Ennek a receptnek az a titka, hogy legalább egy órán keresztül pihentetni kell. Mit és hogyan? Lássuk a túrógombóc receptjét:

Túrógombóc hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 75 dkg túró,
  • 4 tojás,
  • 14 dkg búzadara,
  • 10 dkg morzsa,
  • 3-4 dkg vaj,
  • 2 dl tejföl,
  • só.

Túrógombóc elkészítése

  1. A túrót jól áttörjük, belekeverjük a tojásokat, a darát, gyengén megsózzuk, és kb. 1 óra hosszat pihentetjük.
  2. Ezután vízbe mártott kézzel kis gombócokat formálunk, és gyengén sózott, bő, forrásban lévő vízbe ejtjük.
  3. Mérsékelt tűzön főzzük, míg a gombócok a víz felszínére jönnek (ez kb. 8-10 perc).
  4. Közben a zsírban aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát, beletesszük a vajat, és egy kicsit megsózzuk.
  5. A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük a vízből, jól lecsöpögtetjük, és a pirított morzsába forgatjuk.
  6. Tejföllel meglocsolva, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × öt =