Szüreti szilvás gombóc

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A szüreti szilvás gombóc abban különbözik a hagyományos gombóctól, hogy ennek a közepében nincs szilva, sem szilvalekvár, utóbbit felforrósítva adjuk a kész szilvás gombóchoz. Vigyázat ez egy különleges recept! És különösen finom sütemény.

Szüreti szilvás gombóc hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 25 dkg búzadara,
  • 8 dl tej,
  • 5 dkg vaj,
  • 5 dkg cukor,
  • 3 tojás,
  • 2 zsemle,
  • 20 dkg szilvalekvár,
  • só.

Szüreti szilvás gombóc elkészítése

  1. A tejet felforraljuk, beletesszük a vajat, a cukrot, és a csipetnyi sót.
  2. Forrás közben lassan beleeresztjük a darát, és fakanállal simára keverjük.
  3. Amikor a dara megfőtt, levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  4. Végül belekeverjük a tojássárgákat, a kockára vágott zsemléket, és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. Kb. 15-20 percig pihentetjük, gombócokat formálunk, majd enyhén sós vízben kifőzzük.
  6. Felforrósított szilvalekvárral tálaljuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + három =