Szüreti szőlős pite, finom sütemény recept a szüretelő gyerekek és édesszájúak örömére. Viszonylag hamar elkészíthető, egyszerű sütemény. A díszítéssel sem kell bíbelődni, csak rászórjuk a tésztára a szőlőszemeket.
A szőlős pite tésztájára rászórjuk a szőlőszemeket és a durvára vágott diót, majd közepes hőmérsékletű sütőben kis lángon megsütjük.
Szőlős pitehozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 20 dkg margarin,
- 20 dkg cukor,
- 20 dkg liszt,
- 40 dkg szőlőszem,
- 10 dkg dió,
- 4 tojás,
- só.
Szőlős pite elkészítése
- A margarint a cukorral habosra keverjük, beledolgozzuk a tojássárgákat, a lisztet, és a kemény habbá vert fehérjét.
- Kevés sóval ízesítjük, és a jól kidolgozott tésztát tepsibe öntjük.
- Tetejére rászórjuk a szőlőszemeket, és a durvára vágott diót.
- Közepes hőmérsékletű sütőben kis lángon sütjük.