Szőlős lepény

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Szőlő, szüret, piros szőlő, egy tál szőlő | kedvenc-receptek.huA szőlős lepényt úgy készítjük, hogy a tésztát kinyújtjuk, felét tepsibe tesszük és ráhelyezzük a szőlőszemeket és a többi tölteléket, betakarjuk a maradék tésztával és forró sütőben megsütjük. Egyszerű sütemény recept.

Szőlős lepény hozzávalók, a sütemény elkészítése

Hozzávalók

  • 80 dkg szőlő,
  • 50 dkg liszt,
  • 1 tasak sütőpor,
  • 10 dkg margarin,
  • 1 tojássárgája,
  • 5 dkg porcukor,
  • 0,5 dl tejföl,
  • 10 dkg dió.

Szőlős lepény elkészítése

  1. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, majd a margarinnal, tojássárgával, tejföllel és a porcukorral tésztává gyúrjuk, kinyújtjuk.
  2. A tészta felét tepsibe tesszük, ráhelyezzük a megmosott, leszárított szőlőszemeket, megszórjuk darált dióval.
  3. Rátesszük a tészta másik felét, villával megszurkáljuk, és forró sütőben megsütjük.

Azt mondják, hogy a szüret a szőlőszedés ünnepe. Egy ünnepi alkalomhoz a szüreti szőlős lepény egész augusztus végétől december elejéig kínálható édes sütemény, ilyen hosszúra is elnyúlhatnak ugyanis a szőlőszedés munkálatai. Tudta hogy a szüret a bor elkészítésének egyik mozzanatára, a szűrésre utal? A lepény pedig a tészta vastagságára utal: az ilyen sütemény általában ujjnyi vastagságú…

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények Címke: , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + 15 =