Narancsos túrótorta

Ennek a tortának az alapja a piskóta. Ezt magunk is süthetjük, de ha gyorsítanánk az édesség elkészítésén, akkor vehetjük is. Karácsonyi édességnek ajánljuk.

Pillanatok alatt elkészíthető, egyszerű recept.

Narancsos túrótorta receptje

Hozzávalók

  • 1 piskótatorta,
  • 50 dkg tehéntúró,
  • 10 – 10 dkg porcukor és reszelt csokoládé,
  • 1 narancs,
  • 2 narancs leve,
  • 2 dl tejszín,
  • 3 dkg vaníliáscukor,
  • 1 dkg zselatin,
  • 0,5 dl rum

A túrótorta elkészítése

  1. A piskótatortát három egyenlő vastagságú lapra vágjuk.
  2. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a narancsok levét, a rumot, a porcukrot és a vaníliás cukrot.
  3. Jól összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínhabot, és a kevés vízben feloldott zselatint.
  4. A krémet a tortalapok közé kenjük, és kívülről is bevonjuk a tortát.
  5. A tetejére reszelt csokoládét szórunk, és narancsszeletekkel díszítjük.
Ha a piskótát készen vesszük, akkor pillanatok alatt elkészíthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

18 − tizenkettő =