Mustos lepény

Mustos lepényA mustos lepény tésztájába beletesszük az összes alkotórészt, először habosra verjük, majd összekeverjük – még a szőlőszemeket is beletesszük – és készre sütjük.

Mustos lepény hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt,
  • 40 dkg szőlőszem,
  • 14 dkg cukor,
  • 2 tojás,
  • 5 dkg vaj,
  • 1,5 dl must,
  • 1 tasak sütőpor,
  • fél citrom héja.

Mustos lepény elkészítése

  1. A tojásokat a porcukorral, és a vajjal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sűrű mustot, a sütőport, a citromhéjat és a lisztet. Belekeverjük a szőlőszemeket, és a tésztát tepsibe öntjük.
  3. Szép sárgára sütjük, és felszeletelve kínáljuk.

A mustos lepény kapcsán fogalmazzuk meg, hogy mi is az a must. A must a szőlő frissen kipréselt leve, a borkészítés alapanyaga. A must használata a receptekben nem túl gyakori, nem is nagyon találtam a mienkhez hasonló musttal készült sütemény receptet. Igaz, a mustos lepényben is csak 1,5 dl must van.

Hasonló receptek

  • Szőlős lepénySzőlős lepény A szőlős lepényt úgy készítjük, hogy a tésztát kinyújtjuk, felét tepsibe tesszük és ráhelyezzük a szőlőszemeket és a többi tölteléket, […]
  • Almás lepény II.Almás lepény II. Ebben a finom almás lepény receptben az almákat belekeverjük a tésztába és úgy sütjük meg. Nagyon egyszerű édes sütemény recept!
  • Almás lepény I.Almás lepény I. Az almás lepény (pite)receptje közkívánatra került be az édes sütemény receptek közé. Kalácstészta keménységű tésztát készítünk, majd […]
  • Mustban párolt rostélyosMustban párolt rostélyos A szőlőmust kipréselése már a szüret ideje alatt megkezdődik, így a mustban párolt marha rostélyos a szüreti mulatságra már […]
  • Házi almás lepényHázi almás lepény A házi almás lepény töltelékébe teszünk fahéjat is, az alma és a fahéj nagyon jól kiegészítik egymást. A fahéjat egyébként az egészséges […]
Posted in Édes sütemények and tagged , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

13 + 10 =