Meggyes rétes

Az eper vonulatot megszakítjuk az egyik kedvenc süteményemmel, a meggyes rétessel. Más apropója nincs a recept közlésének, mint az, hogy tegnap sikerült egy remekül elkészített elfogyasztanom – és szerencsére lencsevégre kapnom. A megy hamarosan, június elején érik, tehát van egy kis idő a receptet nézegetni, barátkozni vele, hogy majd élesben is ki lehessen próbálni.

Meggyes rétes

Meggyes rétes receptje

Hozzávalók

2 csomag réteslap,
80 dkg meggy,
12 dkg kristálycukor,
3 dkg mazsola,
5 dkg piskótamorzsa,
5 dkg dió,
vaj,
vaníliás cukor,
fahéj.

Meggyes rétes elkészítése

A kimagozott, lecsepegtetett meggyet a cukorral, durvára őrölt dióval, a mazsolával, a piskótamorzsával, és a fahéjjal összekeverjük.
A kiterített réteslapokat vajjal meglocsoljuk, rátesszük a meggyet, és rúd alakúra feltekerjük.
Sütőlemezre helyezzük, a tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd ropogósra sütjük.
Felszeleteljük, és meghintjük vaníliás porcukorral.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkettő + tizenhárom =