Meggyes csokitorta

Sütemény recept: Meggyes csokitorta receptje
A meggyes csokitorta tésztáját sütjük – nem vesszük! Nem állítjuk, hogy ez egy egyszerű recept, de eddig még mindenki azt mondta, hogy megéri a fáradtságot.

Meggyes csokitorta receptje

Hozzávalók – tészta

  • 3 tojás,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 zacskó vaníliás cukor,
  • 10 dkg liszt,
  • 8 dkg étkezési keményítő,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 5 dkg reszelt étcsoki,

Hozzávalók – krém és máz

  • háromnegyed liternyi megybefőtt,
  • 10 dkg tejcsoki,
  • 10 dkg étcsoki,
  • 4 tojás sárgája,
  • 1 vaníliarúd,
  • 2,5 dl tejszín,
  • 5dkg ét- és 5 dkg fehér csoki tortabevonó.

Meggyes csokitorta elkészítése

  1. A 3 tojás fehérjéből 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kemény habot verünk, majd a sárgáját egyenként lassan hozzákeverjük.
  2. A liszet összekeverjük a sütőporral és a keményítő felével, majd rászitáljuk a masszánkra, végül belekeverjük a reszelt étcsokoládét.
  3. A tésztánkat tortaformába simítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb.: 25 percig sütjük.
  4. A meggyet közben lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A maradék keményítőt 2-3 evőkanál meggylében elkeverjük, a többi meggylevet felforraljuk, végül a keményítős lével besűrítjük.
  5. A meggylevet ismét felforraljuk, hozzáadjuk a meggyet majd hűlni hagyjuk.
  6. A kihűlt tésztánkat keresztben három felé vágjuk és az alsó réteg köré visszapattintjuk a tortaformát, majd ráhalmozzuk a kihűlt meggyes masszánkat.
  7. Lefedjük a következő tészta lappal, majd fél órára a hűtőbe helyezzük.
  8. Elkészítjük a csokoládés krémet: tej- és étcsokit forró vízfürdőben felolvasztjuk, a 4 tojás sárgáját a maradék cukorral krémesre kikeverjük és belevegyítjük a kihűlt,olvasztott csokoládét.
  9. A vaníliarúdból kiszedett velőt a tejszínnel összekeverve kemény habot verünk,amit belefogatunk a csokikrémbe, majd a masszát 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
  10. Ezután a csokoládéhab felét a második tésztalapra kenjük, rátesszük az utolsó lapot is és fél órára visszatesszük a hűtőbe.
  11. A maradék, szobahőmérsékleten tartott csokihabbal fél óra elteltével bevonjuk a tortát.
  12. A fehér és az étcsoki tortabevonót külön-külön megolvasztjuk, majd hideg lapra (üveg, porcelán, stb.) simítjuk, hagyjuk megdermedni, végül forgácsokat faragunk belőle és tüskékként a torta tetejére szórjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × három =