Málnakrém

Amikor a gyümölcsös receptek sorozatunkat elkezdtük, nem sejtettük, hogy ennyire aktuális időpontra esik a megjelenésük. Ma gyönyörű málnát láttam a piacon – igaz nem volt olcsó – így a málnakrém receptje úgymond aktuális. Ebben az édességben krémsajt is van, a tiramisu óta tudjuk hogy ez nem túl nagy baj. Különleges édesség következik! Édes süteményként kategórizáltuk, tán megbocsátható…

Málnakrém receptje

Hozzávalók
15 dkg málna
30 dkg krémsajt,
8 dkg porcukor,
3 dl tejszín

Málnakrém elkészítése

A krémsajtot habosra keverjük, majd habverővel hozzákeverjük a málnát.
A tejszínt a cukorral habbá verjük, és a felét lazán a krémbe forgatjuk.
Talpas poharakba töltjük, és a hűtőszekrényben megdermesztjük.
Tálaláskor a maradék tejszínhabbal, és málnaszemekkel diszítjük, ostyát, vagy piskótát kínálhatunk hozzá.

Hasonlók

  • Málnás rétestortaMálnás rétestorta A málnás rétestorta réteslapokból készül, melyeket bő olajban kisütünk. Megtöltjük az […]
  • MálnabefőttMálnabefőtt Így készül a málnabefőtt: csak málna, szalicil és cukor kell hozzá.
  • MálnadzsemMálnadzsem Így készül a málnadzsem. Egyszerűen elkészíthető, cukor és fixáló hozzáadásával […]
  • MálnaszörpMálnaszörp Amíg van málna, addig az ilyen gyümölcsös receptekből sosem elég. A málnaszörpbe - sokan […]
  • MálnaflipMálnaflip Így készül az alkoholmentes málnaflip: törjük, majd szűrjük a málnát, csak a leve kell […]
  • Rumos málnaRumos málna Meggyet már tartósítottunk rummal, most ugyan ezt tesszük a málnával. A rumos málna csak […]
  • Fagyi gyümölcsből otthon készítveFagyi gyümölcsből otthon készítve Ha otthon készített fagyit fogyasztunk, akkor tudjuk miből készült. Ehhez a recepthez […]
  • Ribizlis túrókrémRibizlis túrókrém A ribizlis túrókrém frissen, nyersen tartalmazza a ribizlit. Ettől egészséges. Így […]
Posted in Édes sütemények and tagged .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

15 + 2 =