Málnakrém

Amikor a gyümölcsös receptek sorozatunkat elkezdtük, nem sejtettük, hogy ennyire aktuális időpontra esik a megjelenésük. Ma gyönyörű málnát láttam a piacon – igaz nem volt olcsó – így a málnakrém receptje úgymond aktuális. Ebben az édességben krémsajt is van, a tiramisu óta tudjuk hogy ez nem túl nagy baj. Különleges édesség következik! Édes süteményként kategórizáltuk, tán megbocsátható…

Málnakrém receptje

Hozzávalók
15 dkg málna
30 dkg krémsajt,
8 dkg porcukor,
3 dl tejszín

Málnakrém elkészítése

A krémsajtot habosra keverjük, majd habverővel hozzákeverjük a málnát.
A tejszínt a cukorral habbá verjük, és a felét lazán a krémbe forgatjuk.
Talpas poharakba töltjük, és a hűtőszekrényben megdermesztjük.
Tálaláskor a maradék tejszínhabbal, és málnaszemekkel diszítjük, ostyát, vagy piskótát kínálhatunk hozzá.

Hasonló receptek

  • Málnás rétestortaMálnás rétestorta A málnás rétestorta réteslapokból készül, melyeket bő olajban kisütünk. Megtöltjük az epres habbal és kész. Így készül a málnás […]
  • MálnabefőttMálnabefőtt Így készül a málnabefőtt: csak málna, szalicil és cukor kell hozzá.
  • MálnadzsemMálnadzsem Így készül a málnadzsem. Egyszerűen elkészíthető, cukor és fixáló hozzáadásával készül.
  • MálnaszörpMálnaszörp Amíg van málna, addig az ilyen gyümölcsös receptekből sosem elég. A málnaszörpbe - sokan mondhatják: már megint! - teszünk rumot. […]
  • MálnaflipMálnaflip Így készül az alkoholmentes málnaflip: törjük, majd szűrjük a málnát, csak a leve kell ehhez az ital recepthez.
Recept kategória: Édes sütemények és recept címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

14 − 2 =