Lekváros linzerkarika

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Lekváros linzerkarika: Durván darált dióval és anélkül

Durván darált dióval és anélkül

Szuper omlós, finom lekváros linzerkarika recept az egyszerű sütemények szerelmeseinek. Önmagában is nagyon finom, de ha a tetejét megbolondítjuk dióval, akkor az igazi! Ha diót teszel a tetejére, összekeverheted vaníliás cukorral, vagy porcukorral, de szerintem felesleges, mivel egyébként is édes lesz a süti. Mi sima és a diós tetejű változatot is elkészítjük, hogy mindenki kedvére választhasson!

Többféleképpen is elkészíthető a linzerkarika tészta, mi a sütőporos, tojásos változathoz ragaszkodunk, ez vált be az egész családnak. Van aki úgy szereti ahogy elkészült, ilyenkor kicsit keményebb a tészta, ám egy-két nap tárolás után – miután átjárta a lekvár – szuper omlós lesz az édes süti.

Az egyik legjobb vendégváró sütemény a linzerkarika. Mondjuk ezt azért, mert egyszerű elkészíteni, olcsó recept és akár több napig is eltartható. Karácsonyra, húsvétra, tehát a többnapos ünnepekre is ideális. Próbáld ki ezt a finom, édes receptet!

Linzerkarika hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor,
  • 2 egész tojás,
  • 1 tojás fehérje,
  • 25 dkg porcukor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 25 dkg vaj (vagy margarin),
  • 2 evőkanál tej,
  • sárgabarack lekvár az összeragasztáshoz,
  • 15 dkg durvára darált, vagy aprított dió a tetejére.

Lekváros linzerkarika recept

  1. A lekváros linzerkarika készítésének első lépéseként a liszthez hozzáadjuk a sütőport és a porcukrot. Ezeket szárazon jól összekeverjük.
  2. Hozzákeverjük a citrom reszelt héját, a tejet, a 2 tojást és a vajat is. (A vajat megolvaszthatod, hogy könnyebb legyen vele dolgozni!)
  3. Tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva egy fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  4. Az egy tojás fehérjéből laza habot verünk. (Eddig mindig arról beszéltünk, hogyan lehet kemény habbá verni a tojásfehérjét, most meg laza habot verünk? Igen, mert így könnyen tudunk majd vele dolgozni.)
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, ketté vesszük és nagyjából fél cm-es vastagságúra kinyújtjuk.
  6. Az egyik adagot lyukas-, a másikat sima linzerszaggatóval kiszaggatjuk.
  7. A lyukas közepű lesz a lekváros süti teteje, ezt bekenjük a tojásfehérje habbal, majd belemártjuk a durvára darált dióba.
  8. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütiket egyenletesen elosztjuk rajt, és előmelegített sütőben 160°-on, pár perc alatt megsütjük.
  9. Megvárjuk amíg kihűl, majd sárgabarack lekvárral összeragasztjuk.

Ne sajnáld azt a fél órát a tészta pihentetésére! Megéri.

Ha tudni akarod, hogyan lesz még finomabb ez a könnyen elkészíthető linzerkarika, akkor olvasd el az Így lesz finomabb és szebb a süteményed című írásunkat is!

Lekváros linzerkarika recept

Lekváros linzerkarika – finom édes süti

A recept O. Gyula (Sopron) „Csillagos tészta” receptje alapján készült.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Szuper omlós, lekváros linzerkarika
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények, Sütemény receptek Címke: , , , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + 16 =