Kráter szelet

Kráter szeletA Kráter szelet lényege, hogy a tésztára kanállal egyenetlenül rászaggatjuk az előzőleg elkészített pudingot, majd összesütjük. A még forró süteményre ráöntjük a tejfölös mázat.

A három fő fázist, a krém, a tészta és a máz elkészítését egyaránt részletesen elmagyarázzuk, így a recept alapján könnyedén elkészítheted a finom kráter szeletet:

Kráter szelet recept

Hozzávalók

Krém

  • 2 csomag vaníliás puding,
  • 7-8 dl tej,
  • 7 evőkanál cukor.

Tészta

  • 5 tojássárgája,
  • 5 tojás fehérje,
  • 25 dkg cukor,
  • 1 vaníliás cukor,
  • 1 dl tej,
  • 1 dl olaj,
  • 2 evőkanál kakaó,
  • 25 dkg liszt,
  • fél csomag sütőpor.

Máz

  • 1 nagy doboz tejföl,
  • 4 evőkanál cukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor.

Kráter szelet elkészítése

Puding

  1. Elkészítjük a pudingot: a pudingport és a cukrot a tej felével simára keverjük.
  2. A maradék tejet közben forraljuk, a csomómentes pudingporos masszát lassan – forrás előtt – hozzákeverjük.
  3. Hagyjuk kihűlni, vagy hideg vizes tálba állítjuk, hogy hamarabb hűljön.

Tészta

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. Az 5 tojás sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük, majd lassan hozzá adjuk az olajat majd a tejet, kakaót, lisztet, sütőport és az időközben felvert tojásfehérjét.
  3. Kikent tepsibe rakjuk és vizes kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot.
  4. Tűpróbáig sütjük.

Máz

  1. A nagy doboz tejfölt kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejföllel elkevert masszát a sütőből kivett, még forró tésztára öntjük, a tetejére simítjuk és hagyjuk megszilárdulni.
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Kráter szelet recept
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Recept kategória: Édes sütemények és recept címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × 4 =