Kráter szelet

Kráter szeletA Kráter szelet lényege, hogy a tésztára kanállal egyenetlenül rászaggatjuk az előzőleg elkészített pudingot, majd összesütjük. A még forró süteményre ráöntjük a tejfölös mázat.

Kráter szelet hozzávalói, elkészítése

Kráter szelet

Hozzávalók

Krém

  • 2 csomag vaníliás puding,
  • 7-8 dl tej,
  • 7 evőkanál cukor.

Tészta

  • 5 tojássárgája,
  • 5 tojás fehérje,
  • 25 dkg cukor,
  • 1 vaníliás cukor,
  • 1 dl tej,
  • 1 dl olaj,
  • 2 evőkanál kakaó,
  • 25 dkg liszt,
  • fél csomag sütőpor.

Máz

  • 1 nagy doboz tejföl,
  • 4 evőkanál cukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor.

Kráter szelet elkészítése

  1. Elkészítjük a pudingot: a pudingport és a cukrot a tej felével simára keverjük.
  2. A maradék tejet közben forraljuk, a csomómentes pudingporos masszát lassan – forrás előtt – hozzákeverjük.
  3. Hagyjuk kihűlni, vagy hideg vizes tálba állítjuk, hogy hamarabb hűljön.

Tészta

  1. Az 5 tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük, majd lassan hozzá adjuk az olajat és a tejet, kakaót, lisztet, sütőport és az időközben felvert tojásfehérjét.
  2. Kikent tepsibe rakjuk és vizes kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot.
  3. Megsütjük.

Máz

  1. A nagy doboz tejfölt kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a sütőből kivett, még forró tésztára öntjük.

Hasonlók

  • Pudingos kockaPudingos kocka A pudingos kocka receptje nagyon egyszerű, a tésztájára rátesszük a pudingot, megsütjük, […]
  • Húsvéti kalácsHúsvéti kalács Recept: Sokan a húsvéti ételek kapcsán a húsvéti kalácsra, illetve a húsvéti sonkára […]
  • Ünnepi csokoládés rétesÜnnepi csokoládés rétes Recept: Az ünnepek fényét emeli a hagyományos ételek fogyasztása. Húsvétkor a kalács, […]
  • Almás lepény II.Almás lepény II. Ebben a finom almás lepény receptben az almákat belekeverjük a tésztába és úgy sütjük […]
  • TúrógombócTúrógombóc A túrógombóc recept szerint a túrót, a darát és a tojásokat összekeverjük, majd egy órát […]
  • Mustos lepényMustos lepény A mustos lepény tésztájába beletesszük az összes alkotórészt, először habosra verjük, […]
  • TöklepényTöklepény A megfőzött tököt pépesítjük, a tejföllel, cukorral, vaníliával, pici sóval […]
  • Epres babapiskótaEpres babapiskóta Az epres babapiskóta - milyen meglepő - főképp eperből és babapiskótából áll. Azért […]
Posted in Édes sütemények and tagged , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkilenc − 18 =