Kossuth kifli

Recept:

kokárdaNemzeti ünnepünk alkalmából fogadják szeretettel a kedvenc receptektől a Kossuth kiflit.

A vajat a cukorral, a tojások sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, az élesztőt, a citromhéjat, és a habbá vert fehérjét. Egy kb. 25 cm-es tepsibe öntjük, késsel elkenjük, és megszórjuk vágott mandulával. Egész halványra sütjük.

Hozzávalók

  • 25-25 dkg vaj,
  • porcukor és liszt,
  • 2 dkg élesztő,
  • 3 tojás,
  • 10 dkg mandula,
  • reszelt citromhéj,
  • vaníliáscukor

Tálalás

Amikor elkészült, pogácsaszaggatóval kifli formára szaggatjuk, és vaníliáscukorral megszórva tálaljuk.

Trükk

Nemzeti ünnepünk alkalmából ajánljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × egy =