Juharszirupos muffin

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Juharszirupos muffin: Juharszirupos muffin

Kész a süti, finom lett!

Az hogy egy gyerek is meg tudja ezt a juharszirupos muffint csinálni annyira igaz, hogy a képen látható sütiket 12 éves gyermekem sütötte. Az egyszerűségét az adja, hogy a hozzávalókból összeállított tésztát csak betöltjük az előre elkészített muffin formákba és megsütjük. Ennyi.

A formában kisült apró sütemény általában édes ízzel készül, de létezik sós változat is, mint például a kolbásszal készült sajtos muffin.

Próbáld ki, készítsd el ezt a pofon egyszerű receptet. Olvasd el a recept alatt, mire figyelj oda, amikor betöltöd a nyers tésztát a muffin formába!

Juharszirupos muffin hozzávalók

  • 22 dkg liszt,
  • 12 dkg vaj,
  • 2 dl juharszirup,
  • 2,5 dl tejföl,
  • 1 tojás,
  • 6 dkg darált dió,
  • 2 teáskanál sütőpor,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna,
  • fél teáskanál só.

Juharszirupos muffin recept

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd félretesszük.
  2. Egy másik tálban szétnyomkodjuk a szoba hőmérsékletű vajat, összekeverjük a juharsziruppal, állandóan kevergetve hozzáadjuk a tejfölt és a tojást.
  3. Belekeverjük a diót, majd a száraz anyagokat, és az egészet simára, csomómentesre keverjük.
  4. Kivajazott, lisztezett sütőformába, azon belül papír muffin kosárkákba adagoljuk, és 15-18 perc alatt mérsékelt lángon megsütjük.
  5. Akkor kész ha a beleszúrt fogvájóra nem tapad a tészta. (Tűpróba!)
  6. 5 percig még a sütőformában tartjuk, majd tálra rendezzük.

Egyszerű, gyors és finom a juharszirupos muffin, melyet egy gyermek is el tud készíteni. Na jó, a sütőt ne ő kezelje, de a masszát összeállíthatja és megtöltheti a papírkosárkákat is. Hidd el élvezni fogja!

A muffin megnő sütés közben!

Juharszirupos muffin a sütőformában

A sütőformát nem szabad tele tölteni a nyers muffin tésztával!

Vigyázat, csak a kétharmadáig töltsük a sütőformát, mert a muffin megnő sütés közben! Akkor kész ha a beleszúrt fogvájóra nem tapad a tészta.

A képen látható muffin sütőforma alumínium, de a süti szilikon betétekben sül. ennek ellenére papírkosárkákkal béleltük ki, könnyebben kiszedjük belőle a kész sütit.

 

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Juharszirupos muffin
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények, Receptek képekkel Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz + nyolc =