Juharszirupos muffin

Recept:

Juharszirupos muffinAz hogy egy gyerek is meg tudja ezt a juharszirupos muffint csinálni annyira igaz, hogy a képen látható sütiket 12 éves gyermekem sütötte. Jó étvágyat hozzá!

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd félretesszük. Egy másik tálban szétnyomkodjuk a szoba hőmérsékletű vajat, összekeverjük a juharsziruppal, állandóan kevergetve hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. Belekeverjük a diót, majd a száraz anyagokat, és az egészet simára, csomómentesre keverjük. Kivajazott, lisztezett sütőformába adagoljuk, és 15-18 perc alatt mérsékelt lángon megsütjük. Akkor kész ha a beleszúrt fogvájóra nem tapad a tészta. 5 percig még a sütőformában tartjuk, majd tálra rendezzük.

Hozzávalók

  • 22 dkg liszt,
  • 12 dkg vaj,
  • 2 dl juharszirup,
  • 2,5 dl tejföl,
  • 1 tojás,
  • 6 dkg darált dió,
  • 2 teáskanál sütőpor,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna,
  • fél teáskanál só.

Tálalás

5 percig még a sütőformában tartjuk, majd tálra rendezzük.

Trükk

Vigyázat, csak a kétharmadáig töltsük a sütőformát, mert a muffin megnő sütés közben! Akkor kész ha a beleszúrt fogvájóra nem tapad a tészta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

8 + 1 =