Húsvéti kalács

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Recept:

Sokan a húsvéti ételek kapcsán a húsvéti kalácsra, illetve a húsvéti sonkára gondolnak. Persze vannak akik idegenkednek attól, hogy a sonkát kaláccsal fogyasszák, ők akár ehetik külön-külön is a kettőt.

Az átszitált lisztbe belekeverünk 1 tojássárgáját, kevés sót, és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a porcukrot, tejfölt, 5 dkg vajat, és annyi tejet, hogy félkemény tésztát kapjunk. A tésztát jól összegyúrjuk, és fokozatosan beledolgozzuk a langyos vajat. Letakarva meleg helyen kelesztjük. Ezután a tésztát 3 részre osztjuk, ezekből egyforma rudat sodrunk, és a három ágból kalácsot fonunk. Vajjal kikent tepsibe tesszük, amikor duplájára kelt, felvert tojással megkenjük, és lassú tűznél jól átsütjük.

Hozzávalók

  • 1 kg liszt,
  • 2 tojás,
  • 3 dkg élesztő,
  • 7 dl tej,
  • 5 dkg porcukor,
  • 1-2 evőkanál tejföl,
  • 10 dkg vaj,
  • só.

Tálalás

Sonkával, (hímes)tojással.

Trükk

A kalácsot forró sütőbe kell tenni, majd kb. 10 perc elteltével a hőfokot közepesre módosítsuk és így süssük tovább!

Kellemes húsvéti ünnepeket és foszlós kalácsot kívánunk minden kedves látogatónknak!
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 11 =