Hólabda sütemény

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Hólabda sütemény recept

Hólabda sütemény

Hólabda sütemény nélkül szinte elképzelhetetlen a karácsony. A vaníliás töltelékes, kókuszban meghempergetett csokis tetejű sütit nálunk mindenki szereti. És nem is olyan macerás elkészíteni, mint amilyenek elsőre tűnik.

A kókuszos sütemények közül a kókuszcsemege mellett a hólabdát szoktuk év közben is készíteni. Ahhoz, hogy az ünnepek alatt el tudjuk készíteni, nem árt a gyakorlás. Mi így készítjük ezt a népszerű süteményt, ahogy lejegyeztük: kipróbált, képes receptet olvashatsz!

A hozzávalókat az érthetőség kedvéért ketté bontottuk, külön vettük a tészta és külön a krém hozzávalóit. Csokoládét mindenki annyit olvaszt rá amennyit akar, ehhez mindenkinek megvan a saját receptje, de azért itt is adunk rá leírást.

Próbáld ki ezt a hólabda receptet, hidd el megéri!

Hólabda recept

Hozzávalók – Tészta

  • 40 dkg cukor,
  • 3 evőkanál kakaó,
  • 10 kanál forróvíz,
  • 6 tojás sárgája és fehérje,
  • 25 dkg liszt,
  • fél sütőpor,

Hozzávalók – Krém

  • 2,5 dl tej,
  • 1 vaníliapuding,
  • 15 dkg margarin,
  • 15 dkg cukor.

Hozzávalók – Csoki krém

  • 5 – 10 dkg csokoládé,
  • 2 dkg vaj.

Hólabda sütemény elkészítése

  1. A tészta elkészítésével kezdjük, amihez először a cukrot és a kakaót forró vízzel leforrázzuk.
  2. A 6 tojás sárgáját egyenként hozzáadjuk, a kihűlésig kevergetjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és végül a 6 tojásfehérjéből keményre vert  habot. (Célszerű a lisztet és a sütőport előre összekeverni egymással! Miután a tojásfehérje habot is hozzáadtad, csak óvatosan kevergesd a tésztát, nehogy “összetörjön” a hab!)
  4. Nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, beletöltjük a nyers tésztát, elegyengetjük.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb.: 15 perc alatt megsütjük. (Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy megsült a hólabda sütemény tésztája, akkor végezzünk tűpróbát!)
  6. Közben a vaníliapudingot a tejben felfőzzük, kihűlés után hozzákeverjük a margarint és a cukrot.
  7. A tésztát kettévágjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
  8. A fél pogácsákat megtöltjük krémmel, összeragasztjuk és az oldalát is megkenjük a vaníliás krémmel.
  9. A csokimázhoz a csokoládét egy tálba tördeljük, hozzáadjuk a vajat, majd gőzfürdő felett megolvasztjuk.
  10. Meghempergetjük kókuszban, majd az elkészült sütemények tetejét bevonjuk a csokimázzal, majd hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.

Ne felejtsétek el a csoki olvasztáshoz korábban már adtunk tippeket: Csokoládé olvasztás. Egyebek mellett elmondjuk mit tegyél, ha gőz fölött olvasztod és hogyan olvaszd mikróban.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Hólabda sütemény
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények, Sütemény receptek Címke: , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − egy =