Házi almás lepény

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Házias almáslepény | Sütemény receptekA házi almás lepény töltelékébe teszünk fahéjat is, az alma és a fahéj nagyon jól kiegészítik egymást. A fahéjat egyébként az egészséges táplálkozásban is előszeretettel alkalmazzák, állítólag az emésztési zavarokra kiváló a fahéj hatása. A tésztát kicsit megsütjük, mielőtt rátesszük a tölteléket. Ez a házi almás lepény egyik titka. A másik, hogy kevés zsemlemorzsával megszórjuk, így nem levesedik annyira.

Házi almás lepény hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt,
  • 15 dkg vaj,
  • fél citrom héja,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 tojássárgája,
  • 5 dkg zsemlemorzsa,
  • 1,2 kg alma,
  • 20 dkg cukor,
  • 5 dkg mazsola,
  • 10 dkg dió,
  • 1 tojás,
  • fahéj,

Házi almás lepény elkészítése

  1. A lisztet, a vajat, 8 dkg cukrot, csipet sót, citromhéjat jól összedolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgákat, és tésztává gyúrjuk.
  3. Letakarva 10-15 percig pihentetjük, majd a tészta felét vékonyra kinyújtjuk.
  4. Tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, és a sütőben kissé átsütjük.
  5. Kevés zsemlemorzsával megszórjuk.
  6. Rátesszük a megtisztított, szeletekre vágott almát, fahéjas kristálycukorral megszórjuk, kevés mazsolát, és durvára őrölt diót is szórunk rá.
  7. A tészta vékonyra kinyújtott másik felével beborítjuk, felvert tojással megkenjük, és néhány helyen megszurkáljuk.
  8. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × egy =