Gyümölcsös túrótorta

A hideg gyümölcsös túrótorta őszibarackkal, őszibarack kompóttal, vagy ízlés szerinti más gyümölccsel/kompóttal is készíthető. Sütés nélkül készíthető édes sütemény, különösen meleg nyári napokon üdítő édesség!

Gyümölcsös túrótorta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 25 dkg túró,
  • 20 dkg porcukor,
  • 10 dkg vaj,
  • 2 dkg zselatin,
  • 4 dl tej,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 lekváros piskótatekercs,
  • gyümölcs vagy kompót.

Gyümölcsös túrótorta elkészítése

  1. A zselatint beáztatjuk 2 dl hideg tejbe, a maradék tejet pedig felforraljuk, amit szintén a zselatinhoz öntünk.
  2. Közben a túrót, porcukrot, vajat, vaníliás cukrot simára keverjük, majd hozzáadjuk a zselatinos tejet.
  3. Egy tortaformát kibélelünk folpackkal, és felszeletelt piskótatekerccsel körbetesszük az oldalát.
  4. A túrós massza felét beleöntjük, rászeljük a gyümölcsöket, majd ráöntjük a maradék masszát.
  5. Tetejét piskótatekerccsel kirakjuk.
  6. Fóliával letakarva 3-4 órára hűtőbe tesszük, majd levesszük a fóliát, és tányérra borítjuk.
  7. Hidegen kínáljuk!

A gyümölcsös túrótorta receptjének nagy előnye, hogy nem kell az elkészítéséhez a sütőt bekapcsolni! Próbálja ki, higgye el, megéri!

Gyümölcsös túrótorta | Kedvenc-receptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × 5 =