Fonott kalács receptje

A fonás a fonott kalács lényeges része? Az elkészítés szempontjából nem, sokkal inkább az, hogy ezt az édes tésztát kétszer is megkelesztjük!

Egy finom foszlós kalács kakaóval reggelire vagy vacsorára? Isteni! Görgess a recepthez a kép alá!

Fonott kalács

Fonott kalács

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 tojás sárgája
  • 6 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • fél citrom héja
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás

A fonott kalács elkészítése

  1. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és a 3 tojás sárgáját.
  2. Annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk.
  3. Belemorzsoljuk az élesztőt csipet sóval és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
  4. Jól megdagasztjuk a tésztát és tálban, letakarva megkelesztjük.
  5. Amikor megkelt, kalácsot fonunk belőle: három egyenlő részre osztjuk, lisztes kézzel rudakat sodrunk, majd összefonjuk.
  6. Olajozott tepsibe tesszük és még egyszer megkelesztjük.
  7. Felvert tojással megkenjük a tetejét és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

Fotó: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × egy =