Fenyőtorta

Recept:

Ez is egy piskóta alapú karácsonyi édesség. A fenyőforma a torta alakja és a díszítésül használt marcipán lesz. Ehhez azonban fenyő alakú sütőforma is kell majd.

A tojássárgákat alaposan elkeverjük a cukorral, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Habverővel verve a tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrozott tojássárgákat, majd fakanállal kevergetve óvatosan beletesszük a lisztet és a sütőport. Kivajazott, lisztezett formába tesszük a masszát, és előmelegített közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A kihült piskótát 2 lapra vágjuk.

A krémhez a cukrot, vajat jól kikeverjük, közben darált mogyoróval és rumaromával ízesítjük. A kihült tortalapokat megkenjük a krémmel, és vékonyan a külsejét is bekenjük, majd a durvára vágott mogyoróval a külsejét is bevonjuk. A marcipánt átgyúrjuk, kinyújtjuk, és a fenyőforma mentén körbevágjuk, majd a torta tetejére illesztjük. A tetejét színes cukorkákkal, gyönggyel diszítjük.

Hozzávalók

Tésztához

  • 4 tojás,
  • 4-4-evőkanál cukor és liszt,
  • fél mokkáskanál sütőpor,
  • vaj,
  • fenyő alakú sütőforma

Töltelékhez, díszítéshez

  • 15-15 dkg vaj és porcukor,
  • rumaroma,
  • 10-10 dkg finomra és durvára vágott mogyoró,
  • 1 rúd zöld marcipán,
  • színes cukorkák és gyöngyök.

Tálalás

Ezt a forma miatt tegyük ki egyben az asztalra, csak akkor szeljünk belőle ha muszáj!

Trükk

Ha esetleg nincs fenyő alakú sütőforma akkor mi legyen?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

20 + kettő =