Farsangi fánk

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Farsangi fánk receptje

Farsangi fánk

A farsangi fánk a bálok, karneválok időszakának kedvenc édessége. Farsangi édes sütemény recept a kedvenc édességek között.

A farsangi fánk hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt,
  • 1,5 dkg élesztő,
  • 4 tojássárgája,
  • 2 dl tej,
  • 5 dkg vaj,
  • 3 dkg porcukor,
  • 2 cl rum,
  • 1 citrom héja,
  • 3 dkg vaníliás cukor,
  • 15 dkg barackíz,
  • olaj a sütéshez

Farsangi fánk elkészítése

  1. Kevés langyos tejjel, az elmorzsolt élesztővel, 4 dkg liszttel, csipetnyi cukorral kovászt készítünk.
  2. A tojássárgákat 2 dkg cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a rumot, és a reszelt citromhéjat.
  3. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a megkelt kovászt, a tojást, és középkemény tésztává gyúrjuk.
  4. Fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott vajat, közben a tésztát fakanállal addig dolgozzuk, amíg hólyagosodni kezd.
  5. Lisztezett deszkára téve, ruhával letakarva langyos helyen kelesztjük.
  6. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  7. Letakarva másodszor is megkelesztjük.
  8. Nem túl forró olajban megsütjük.

Tálalás

Vaníliás porcukorral meghintve, barackízzel kínáljuk.

Trükk

Kétszer kell keleszteni.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények Címke: , .

One Comment

  1. Pingback: Farsangi receptek | Táblázatkezelés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 9 =