Epres gyümölcsrizs

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Ez az édesség azoknak a kedvence lehet, akik a tejbe rizst, vagy a tejbe darát szeretik. Kicsit pudingszerű az epres gyümölcsrizs, hidegen fogyasztandó édesség. Talán a legfontosabb jellemzője, hogy az eper szemeket nyersen tesszük bele, így az összes vitamin, ásványi anyag benne marad. Az eper gátolja a szervezetben a zsírlerakódást, tehát rendkívül jó hatása van az egészségmegőrzés tekintetében.

Epres gyümölcsrizs receptje

Hozzávalók

30 dkg eper,
5 dl tej,
12 dkg rizs,
15 dkg porcukor,
5 dkg mazsola,
3 dl tejszín.

Epres gyümölcsrizs elkészítése

A tejet felforraljuk, beletesszük a megmosott rizst, és takaréklángon puhára főzzük.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a porcukor felét, a mazsolát, kihűtjük.
A maradék porcukorral felverjük a tejszínt, a felét a rizshez keverjük.
A talpas poharakat félig töltjük a tejszínes rizzsel, rátesszük a félbevágott eperszemeket, és betakarjuk a mardék rizzsel.
A tetejét eperszemekkel, és a maradék tejszínnel diszítjük, és jól lehűtve kínáljuk.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények Címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × négy =