Epres babapiskóta

Lassan kezdődik az eper – vagy ha jobban tetszik: szamóca – szezon. Az epres babapiskóta az első olyan receptünk, amit a gyümölcsös süteményeink közül közzéteszünk. A bográcsban, roston, vagy nyárson készült ételek kedvelőinek sem kell csüggedni,őket sem hagyjuk magukra, hamarosan folytatjuk a szabadban készült ételek bemutatását is! Visszatérve az eperhez: tudták hogy az eper egy rózsaféle növény?

Epres babapiskóta receptje

Hozzávalók az alaphoz

50 dkg eper,
30 dkg babapiskóta
Hozzávalók a krémhez:
2,5 dl tej,
fél rúd vanília,
3 tojássárgája,
6 evőkanál kristálycukor,
1,5 dkg zselatinpor,
3 dl tejszín.

Epres babapiskóta elkészítése

A krémhez a vaníliarúddal felforraljuk a tejet.
A tojássárgákat a cukor felével habosra keverjük.
Beleöntjük a tejet a tűz felett, és kevergetve sűrűre főzzük, vigyázva, hogy fel ne forrjon.
Fél dl hideg vízben csomómentesre keverjük a zselatint, aztán tűz felett felmelegítjük, amíg teljesen feloldódik.
Hozzáadjuk a meleg krémhez, és hagyjuk kihűlni.
A maradék cukorral habbá verjük a tejszínt, és belekeverjük a kihült krémbe.
Megtisztítjuk az epret, pár szép darabot félreteszünk a diszítéshez, a többit apróra vágjuk, és a krémhez keverjük.
Alufóliával kibélelet tortaforma oldalait körberakjuk fél babapiskótákkal. Beleöntjük a krémet, a tetejét befedjük a többi piskótával, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Az alufólia segítségével könnyen kiszedhetjük a formából, és eperszemekkel, tejszínhabbal diszíthetjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × 3 =