Epertorta

Epertorta receptje
A gyümölcsös sütemények egyik visszatérő összetevője a zselatin. Az epertorta esetén sincs ez másképp, a torta krémjébe és a tetejére kerülő zselébe is teszünk. Persze a fő alkotórész mégiscsak az eper! Ha még nem tették meg, akkor bővebben olvashatnak az eperről is a weboldal gyümölcsökről írt cikkében.

Epertorta receptje

Hozzávalók – Tészta és a krém:

1 kerek piskótatorta,
20 dkg eper,
2 dl joghurt,
10 dkg porcukor,
1 citrom,
3 dl tejszín,
1 dkg zselatin.

Hozzávalók – zseléhez
2 dl eperszörp,
1 dkg zselatin,
1 citrom leve.

Az édesség elkészítése

A megtisztított epret áttörjük, a joghurttal, porcukorral, és a citrom levével jól összekeverjük.
Lassan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, végül hozzácsurgatjuk a vízben felolvasztott zselatint.
A krémet a piskóta tetejére kenjük, és kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A hozzávalókból elkészítjük a zselét, simára keverjük, felforraljuk, majd hideg vízbe állítva kihűtjük.
A torta tetejét eperszemekkel diszítjük, és a zselét a tetején egyenletesen elkenjük.

Hasonló receptek

  • EperEperszörp Így készül az eperszörp. A recepthez írtunk egy körülbelüli cukor mennyiséget, de csak annyi kell hozzá, amennyi a kinyert lé súlya.
  • EperszeletEperszelet Az eper mellett olyan elemek teszik pikánssá ezt a süteményt, mint a fehér bor és a ribizli dzsem. Így készül az eperszelet.
  • Epres gyümölcsrizsEpres gyümölcsrizs Az epres gyümölcsrizsben az eper főzés nélkül, fontos vitamin és ásványi anyag tartalmát teljes egészében megtartva szerepel.
  • EperhabEperhab Az eperhab készítése során a tojásfehérjéhez azért használunk kristálycukrot, mert így keményebbre fel lehet verni a tojásfehérjét.
  • Epres babapiskótaEpres babapiskóta Az epres babapiskóta - milyen meglepő - főképp eperből és babapiskótából áll. Azért ennyire persze nem egyszerű a recept - így készül az […]
Recept kategória: Édes sütemények és recept címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × négy =