Eperszelet

Az eper számtalan filmben szerepel, legtöbbször a rendező a pezsgő és az eper együttes fogyasztását emeli ki. Az eperszelet is kapcsolatban van alkohollal, méghozzá a borral. A bor egy érdekes ízt kölcsönöz a süteménynek, amit – az eper mellett – ribizli dzsemmel teszünk még pikánsabbá. Az eper hetünk lezárásaként ajánljuk ezt a kiváló süteményt!

Eperszelet receptje

Hozzávalók

60 dkg eper,
14 dkg vaj,
25 dkg liszt,
22 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
4 tojásfehérje,
fél citrom héja,
őrölt szegfűszeg,
0,5 dl fehérbor,
10 dkg ribizlidzsem,
só.

Eperszelet elkészítése

A vajból, a lisztből, a tojássárgából 10 dkg porcukorral tésztát gyúrunk, közben hozzáadjuk a szegfűszeget, a bort, a sót, és jól összedolgozzuk.
Egy órán át letakarva hűvös helyen pihentetjük.
Kinyújtjuk, tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben félig megsütjük.
Még melegen megkenjük ribizli dzsemmel, és hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és rákenjük a kihült tésztára.
Rászórjuk a megmosott, és leszárított eperszemeket, visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a hab átsül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × 3 =