Fahéjas szilvás pite

Fahéjas szilvás pite - egy egyszerű szilvás süti

Fahéjas szilvás pite – egy egyszerű szilvás süti

A fahéjas szilvás pite egy egyszerű szilvás sütemény, melynek van egy apró trükkje: ha szilva helyett sárgabarackot, vagy meggyet használunk az elkészítéséhez, akkor egyenértékű, finom édes süteményt kapunk!

Aki tett el télire kimagozott szilvát, meggyet, vagy sárgabarackot a fagyasztóba, az az év bármely szakában elkészítheti, ugyan olyan finom lesz a sütije, mintha friss gyümölcsből készült volna.

A receptben elhelyeztünk pár képet, így a pontos mennyiségekkel, a részletes leírás alapján akár kezdő háziasszonyok is bátra nekiláthatnak, szinte garantált a siker!

Fahéjas szilvás pite hozzávalók

  • fél kilogramm szilva (sárgabarack, meggy),
  • 10 dkg vaj,
  • 30 dkg porcukor,
  • 1 zacskó vaníliás cukor,
  • 4 tojássárgája,
  • 16 dkg liszt,
  • fél csomag sütőpor,
  • 4 tojásfehérje,
  • őrölt fahéj
  • zsír.

A fahéjas szilvás süti elkészítése ennyire egyszerű

  1. A szilvát alaposan megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.
  2. A vajat összekeverjük 20 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, és a 4 tojás sárgájával.
  3. A sütőport összekeverjük a liszttel és hozzá adjuk a krémhez.
  4. A négy tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába.

    Fahéjas szilvás pite: a tojásfehérje habot és a lisztes krémet óvatosan keverjük össze!

    A tojásfehérje habot és a lisztes krémet óvatosan keverjük össze!

  5. A sütőpapírral kibélelt (vagy zsírozott, lisztezett) tepsibe öntjük az összekevert tésztát, egyenletesre simítjuk és kirakjuk a tetejét kimagozott, félbevágott szilvával.

    Fahéjas szilvás pite: a tésztát elsimítjuk a tepsiben, rápakoljuk a magozott, felezett szilvát

    A tésztát elsimítjuk a tepsiben, rápakoljuk a magozott, felezett szilvát

  6. Ezután a szilvás pite tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral.

    Fahéjas szilvás pite: a fahéjat belekeverjük a porcukorba és ezzel szórjuk meg a szilvás süti tetejét

    A fahéjat belekeverjük a porcukorba és ezzel szórjuk meg a szilvás süti tetejét

  7. 180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton kb.: 30 percig sütjük.

Amikor elkészült és kihűlt a fahéjas szilvás pite, ízlés szerint szeleteljük fel és desszertként tálaljuk. Látható, hogy a képekkel illusztrált recept alapján egyszerűen és hamar elkészíthető édességről van szó, és nem is kell hozzá sok minden, így váratlan vendégeknek is gyorsan elkészíthető.

Kész az egyszerű szilvás sütemény:

Fahéjas szilvás pite: így néz ki, amikor kivesszük a sütőből.

Fahéjas szilvás pite: így néz ki, amikor kivesszük a sütőből.

Aggodalomra semmi ok, a süti kényelmesen és szépen kivágható a tepsiből, főleg ha sütőpapírral kibéleltük sütés előtt. Ahogy az a recept tetején lévő képen is látható.

Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Fahéjas szilvás pite | Egyszerű szilvás sütemény
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek

  • Rázott túrós süteményRázott túrós sütemény A rázott túrós sütemény alapanyagait összerázzuk, rétegezzük, meglocsoljuk, készre […]
  • Ribizlis süteményRibizlis sütemény Így készül a ribizlis süti: a receptben ribizli és ribizli szörp is van. A finom […]
  • Tepertős pogácsaTepertős pogácsa Olyan még sosem volt, hogy a tepertős pogácsánk ne aratott volna sikert a vendégek […]
  • Olcsó rétesOlcsó rétes Olcsó recept, de finom! Az olcsó rétes receptje azoknak, akik nem veszik, hanem saját […]
  • Rákóczi túrósRákóczi túrós Finom édes sütemény a Rákóczi túrós lepény. A tojásfehérjéből vert habot rácsszerűen a […]
Posted in Édes sütemények, Receptek képekkel and tagged , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

8 − három =