Egyszerű citromtorta

Recept:

A citromtorta attól egyszerű, hogy sütés nélkül elkészíthető. Rohanó, siető háziasszonyok szeretik az egyszerűen elkészíthető süteményeket.

Narancs és citrom

Narancs és citrom

A kekszet zacskóba tesszük, és apróra törjük, majd a felolvasztott vajjal összekeverjük. A masszát 20 cm átmérőjű, kipattintható tortaforma aljára simítjuk, és 5 percre mélyhűtőbe tesszük. a zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A sajtot, a porcukrot, és a kemény habbá vert tejszínt összekeverjük, majd hozzáadjuk az egyik citrom reszelt héját, és levét, valamint a zselatint. Végül ezt a krémet rásimítjuk a kekszre. A másik citromot felszeleteljük, és a szeletet is félbevágjuk. Ezekkel a fél szeletekkel díszítjük a tortánkat. Amikor kész 10 percre mélyhűtőbe tesszük.

Hozzávalók

  • 10 dkg háztartási keksz,
  • 5 dkg margarin,
  • 4 zselatin lap,
  • 20 dkg tejszínes krémsajt,
  • 2 dl tejszín,
  • 3 evőkanál porcukor,
  • 2 citrom.

Tálalás

Amikor a zselatin megkocsonyásodott, óvatosan lebontjuk a tortaformát. Szeletelve tálaljuk.

Trükk

A zselatinlap helyett bármilyen zselatin megoldást alkalmazhatunk.

Az összes recept – kedvenc receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × 5 =