Diós-mákos bejgli

Diós-mákos bejgli

A decembert, a legszebb ünnepek havát mivel mással kezdhetnénk, mint a karácsonyi bejgli receptjével! Diós-mákos a receptben most azt jelenti, hogy vagy az egyik, vagy a másik, semmi esetre sem együtt kerül bele. A hagyományt tisztelő karácsonyok elmaradhatatlan kelléke a bejgli, amit mindig elő kell tartani, mert bármilyen illusztris vendéget megkínálhatunk vele.

Diós-mákos bejgli

Diós-mákos bejgli
Recept szerző: 
Recept típus: Desszert
 
Négy cipót készítünk a bejglihez, megkenjük a diós-mákos krémmel,feltekerjük és megsütjük. Ez a diós-mákos bejgli summázva.
Recept összetevők
  • 50 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 8 dkg porcukor,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 dl tej,
  • 1,5 dkg élesztő,
Recept
  1. A lisztet vajjal elmorzsoljuk, majd a langyos tejben felfuttatott élesztővel, a porcukorral, és csipetnyi sóval együtt tésztát gyúrunk belőle.
  2. Négy cipót formálunk, letakarjuk, és a hűtőben fél órát pihentetjük. Közben elkészítjük a töltelékeket.
  3. A cukrot a tejjel, a vaníliáscukorral, a reszelt citromhéjjal és a mézzel felforraljuk.
  4. Hozzáadjuk a darált diót vagy mákot, a mazsolát, jól összekeverjük, hűlni hagyjuk.
  5. A cipókat egyenként kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, és szorosan feltekerjük.
  6. Amikor a bejglihez dió és máktölteléket készítünk, előfordulhat hogy túl lágyra sikerül. Ekkor kevés darált kekszet szórjunk bele, ez magába szívja a felesleges nedvességet, így nem reped ki a teteje. Mindig kihűlt tölteléket tegyünk rá!
  7. Tojássárgájával megkenjük a rudak tetejét, meleg helyen fél órát pihentetjük, majd a tojásfehérjével megkenjük, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  8. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: