Csöröge fánk

Recept:

Farsang és fánk. Összefüggő dolgok, mert a farsang legjellemzőbb étele a fánk. Süssünk hát a mai receptünk alapján csöröge fánkot!

Egy nagyobb tálban összekeverjük a hozzávalókat, és jól kidolgozzuk a tésztát, majd lefedve 30 percig pihentetjük. Késfok vastagságúra kinyújtjuk, és derelyemetszővel rombusz alakú darabokat vágunk belőle. A közepükön kis bevágást teszünk, és az egyik végét áthúzzuk rajta(ez adja a jellegzetes formát). Forró olajban sárgára sütjük, majd melegen meghintjük porcukorral.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 tojássárgája,
  • 3 cl rum,
  • 3 dkg cukor,
  • olaj a sütéshez.

Tálalás

Sárgabarack lekvárt adunk hozzá.

Trükk

A formája a fánknak. Ha van jó képe a csöröge fánkról, küldje be receptes oldalunkon! Figyeljünk arra, hogy az olaj forró legyen! Ne süssük túl sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak!

Hasonló receptek

  • Farsangi fánkFarsangi fánk A farsangi fánk a bálok, karneválok időszakának kedvenc édessége. A farsangi sütemények más időszakban is kedveltek - így van ez a fánkkal […]
  • kedvenc-receptek.huHabos fánk Recept: Továbbra is maradjunk a farsang okán a fánknál. Legújabb receptünk ebben a kategóriában a habos fánk. A tojássárgákat a […]
  • Berlini fánkBerlini fánk A berlini fánk olajban sült tésztaféleség, melyet csonthéjas gyümölccsel bolondítunk meg. Töltelék nélkül készítjük a diónyi fánkocskákat. […]
  • Cseh fánk, vagy más néven tarkedliCseh fánk, vagy más néven tarkedli A tarkedli, azaz cseh fánk elkészítéséhez létezik külön tarkedli sütő, de kisüthető a háztartásokban gyakoribb tükörtojás sütőben, vagy […]
  • Gyors fánkGyors fánk A gyors receptek a háziasszonyok kedvencei, így a mai receptünk - a gyors fánk - biztosan bekerül sokuk receptfüzetébe. Ez a sütemény […]
Posted in Édes sütemények and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 × 4 =