Csöröge fánk

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Recept:

Farsang és fánk. Összefüggő dolgok, mert a farsang legjellemzőbb étele a fánk. Süssünk hát a mai receptünk alapján csöröge fánkot!

Egy nagyobb tálban összekeverjük a hozzávalókat, és jól kidolgozzuk a tésztát, majd lefedve 30 percig pihentetjük. Késfok vastagságúra kinyújtjuk, és derelyemetszővel rombusz alakú darabokat vágunk belőle. A közepükön kis bevágást teszünk, és az egyik végét áthúzzuk rajta(ez adja a jellegzetes formát). Forró olajban sárgára sütjük, majd melegen meghintjük porcukorral.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 tojássárgája,
  • 3 cl rum,
  • 3 dkg cukor,
  • olaj a sütéshez.

Tálalás

Sárgabarack lekvárt adunk hozzá.

Trükk

A formája a fánknak. Ha van jó képe a csöröge fánkról, küldje be receptes oldalunkon! Figyeljünk arra, hogy az olaj forró legyen! Ne süssük túl sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + 18 =