Cseresznyés szelet

A cseresznye május végétől már megjelent a piacokon, egészen júliusig vásárolható. A cseresznyés szelet elkészítését azután ajánljuk, ha az egészségünk érdekében már fogyasztottunk a friss gyümölcsből önállóan is. Rengeteg vitamint, hasznos ásványi anyagot tartalmaz. Receptünk alapja a friss, egészséges cseresznye.

Cseresznyés szelet receptje

Hozzávalók

50 dkg cseresznye,
15 dkg vaj,
20 dkg porcukor
20 dkg liszt,
3 tojás,
fél citrom héja,
fél tasak sütőpor,
5 dkg dió.

Cseresznyés szelet elkészítése

A vajat a porcukorral, a tojássárgákkal, és a reszelt citromhéjjal krémszerűvé keverjük.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét, végül a darált diót.
Vajjal kikent lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, és megszórjuk a kimagozott cseresznyével.
Közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

19 − tizenkettő =