Cseresznyés pite

Újabb cseresznyés receptet adunk közre, a cseresznyés pite receptjét. Lehet hogy magunk ellen beszéltünk a gyümölcsökről szóló cikkünkben, amikor azt írtuk, hogy a cseresznyét inkább önmagában fogyasszuk, ám ennek eldöntését az olvasókra bízzuk. Ha ezzel a finom pite recepttel segíthetünk a döntésben, akkor örülünk neki! 🙂

Cseresznyés pite receptje

Hozzávalók

50 dkg cseresznye,
20 dkg vaj,
30 dkg liszt,
8 tojás,
8 dkg vaníliás porcukor.

Cseresznyés pite elkészítése

A vajat a tojás sárgákkal simára keverjük, hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan belekeverjük a habbá vert fehérjét.
Kivajazott, lisztezett tepsiben egyenletesen elosztjuk a masszát, majd rászórjuk a kimagozott cseresznyét.
Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
A kész pitét négyzetekre vágjuk, és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek

  • Cseresznyés szeletCseresznyés szelet Így készül a cseresznyés szelet: a sütemény tésztájába keverjük bele a gyümölcsöt, úgy […]
  • Szőlős piteSzőlős pite Így készül egy egyszerű sütemény: a szőlős pite tésztájára rászórjuk a szőlőszemeket és […]
  • Almás lepény I.Almás lepény I. Az almás lepény (pite)receptje közkívánatra került be az édes sütemény receptek közé. […]
  • Farsangi fánkFarsangi fánk A farsangi fánk a bálok, karneválok időszakának kedvenc édessége. A farsangi sütemények […]
Recept kategória: Édes sütemények és recept címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy − 4 =