Berlini fánk

A berlini fánk olajban sült tésztaféleség, melyet csonthéjas gyümölccsel bolondítunk meg. Töltelék nélkül készítjük a diónyi fánkocskákat.

Ennek a fánkféleségnek a mandula adja meg azt a különlegességet, amivel eltér a farsangi fánktól. A németek egyébként saját találmányként tartják számon a fánkot, szerintem ebbe a magyar háziasszonyoknak is lesz beleszólása…

Berlini fánk hozzávalók

  • 20 dkg liszt,
  • 25 dkg mandula,
  • 3,5 dl tej,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 tojás,
  • 3 tojássárgája,
  • 5 dkg cukor,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Berlini fánk recept

  1. A tejet a vajjal felforraljuk, hozzákeverjük a lisztet, és addig kevergetjük, míg az edény falától elválik.
  2. Melegen hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, az apróra vágott mandulát, végül cukorral, és kevés sóval ízesítjük.
  3. Amikor kihűlt, dió nagyságú golyókat formálunk belőle, majd vágott mandulában megforgatjuk, és forró olajban megsütjük.
  4. Porcukorral meghintve kínáljuk.
  5. Adhatunk hozzá, dzsemet, jamot, ízt, vagy lekvárt 🙂

Ha csak dió van otthon, azzal helyettesítheted a mandulát ehhez a recepthez!

Recept összefoglaló
Recept:
Berlini fánk
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek

  • Farsangi fánkFarsangi fánk A farsangi fánk a bálok, karneválok időszakának kedvenc édessége. A farsangi sütemények más időszakban is kedveltek - így van ez a fánkkal […]
  • Csöröge fánkCsöröge fánk Recept: Farsang és fánk. Összefüggő dolgok, mert a farsang legjellemzőbb étele a fánk. Süssünk hát a mai receptünk alapján csöröge […]
  • Gyors fánkGyors fánk A gyors receptek a háziasszonyok kedvencei, így a mai receptünk - a gyors fánk - biztosan bekerül sokuk receptfüzetébe. Ez a sütemény […]
  • Cseh fánk, vagy más néven tarkedliCseh fánk, vagy más néven tarkedli A tarkedli, azaz cseh fánk elkészítéséhez létezik külön tarkedli sütő, de kisüthető a háztartásokban gyakoribb tükörtojás sütőben, vagy […]
  • kedvenc-receptek.huHabos fánk Recept: Továbbra is maradjunk a farsang okán a fánknál. Legújabb receptünk ebben a kategóriában a habos fánk. A tojássárgákat a […]
Posted in Édes sütemények and tagged , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

12 − 4 =