Berlini fánk

Recept:

Ennek a Berlini fánknak a mandula adja meg azt a különlegességet, amivel eltér a farsangi fánktól. A németek egyébként saját találmányként tartják számon a fánkot, szerintem ebbe a magyar háziasszonyoknak is lesz beleszólása…

A tejet a vajjal felforraljuk, hozzákeverjük a lisztet, és addig kevergetjük, míg az edény falától elválik. Melegen hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, az apróra vágott mandulát, végül cukorral, és kevés sóval ízesítjük. Amikor kihült, dió nagyságú golyókat formálunk belőle, majd vágott mandulában megforgatjuk, és forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt,
  • 25 dkg mandula,
  • 3,5 dl tej,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 tojás,
  • 3 tojássárgája,
  • 5 dkg cukor,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Tálalás

Porcukorral meghintve kínáljuk. Adhatunk hozzá, dzsemet, jamot, ízt, vagy lekvárt 🙂

Trükk

A mandula miatt is megér egy próbát!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenöt + tizennégy =