Barackos túrótorta receptje

Friss, gyümölcsös, nyári desszert a barackos túrótorta, melyhez 1 kg sárgabarackot használunk fel. Ennek a hideg desszertnek a legnagyobb előnye a forró nyári napokon, hogy az elkészítéséhez nem kapcsoljuk be a sütőt!

Mi így készítjük ezt az édes süteményt:

Barackos túrótorta receptje

Hozzávalók

  • 1 piskótalap,
  • 50 dkg tehéntúró,
  • 1 kg sárgabarack,
  • 3 dl tejszín,
  • cukor,
  • vaníliáscukor,
  • 1 evőkanál zselatinpor,
  • 1 tasak tortazselé.

Az elkészítés menete

  1. Egy vékony piskóta tortalapot beleillesztünk egy pattintós tortaforma aljába.
  2. A töltelékhez a tehéntúrót villával összetörjük, mixerbottal elkeverjük benne a tejszínt, ízesítjük cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral.
  3. Ezután 1 deci tejben feloldunk 1 evőkanál zselatint, addig melegítjük, amíg teljesen elolvad, a túróhoz keverjük, és az egészet a piskótára öntjük.
  4. Miután a massza megdermedt, a megmosott és félbe vágott sárgabarackokkal kirakjuk a torta tetejét.
  5. Cukorral elkevert, vízben feloldott, felforralt színtelen tortazselével vonjuk be a torta tetejét.
  6. Dermedés után szeleteljük.

Természetesen más gyümölccsel (pl.:őszibarackkal) is elkészíthető, sőt, a túrótorta tetejét akár sokféle, színes gyümölccsel is díszíthetjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × 2 =