Almás rétes

Egyszerűen elkészíthető ez a sütemény, hiszen ehhez az almás rétes recepthez réteslapot használunk. Ha valaki saját maga szeretne egy egyszerű, olcsó tésztát a réteshez, akkor oldalunkon megtalálja hozzá az olcsó rétes receptjét.

Töltelékünkben az alma mellett jelentős szerepe van a diónak is! Tehetünk bele ízlés szerint mazsolát.

Almás rétes receptje

Almás rétes

Hozzávalók

  • 1 csomag réteslap,
  • 60 dkg alma,
  • 5 dkg dió darálva,
  • 1 kanál zsemlemorzsa,
  • 20 dkg cukor,
  • zsír.

Almás rétes elkészítése

  1. A réteslapot egy abroszra kiterítjük, olvasztott zsírral meglocsoljuk, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával.
  2. Ráhintjük a darált diót, erre tesszük a hámozott, reszelt és kicsavart almát.
  3. Megszórjuk ízlés szerint cukorral, majd az abrosz segítségével felsodorjuk.
  4. Megkenjük a tetejét tejföllel és kizsírozott tepsiben szép pirosra sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhat − négy =