Almás lepény I.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Almás lépény töltelékkel - Édes sütemény receptAz almás lepény (pite)receptje közkívánatra került be az édes sütemény receptek közé. Kalácstészta keménységű tésztát készítünk, majd megkelesztjük. A tepsiben összeállítjuk és megsütjük.

Almás lepény I. hozzávalók, elkészítése

Almás lépény töltelékkel - Édes sütemény recept

Hozzávalók – tészta

  • 40 dkg liszt,
  • 1 tojás,
  • 15 dkg vaj,
  • 2 dkg élesztő,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 2 dl tej,
  • só,

Hozzávalók – töltelék

  • 1 kg alma,
  • 4 evőkanál cukor,
  • fahéj.

Almás lepény elkészítése

  1. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojást és az élesztőt,és annyi tejet, hogy kalácstészta keménységű tésztát kapjunk.
  3. Jól kidolgozzuk, majd megkelesztjük.
  4. Két lappá nyújtjuk.
  5. A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd addig pároljuk míg a levét elfőli.
  6. Cukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük.
  7. Az egyik tésztalapot tepsibe tesszük, a tölteléket elosztjuk rajta, a másik lappal betakarjuk.
  8. A tetejét ízlés szerint felvert tojással megkenjük (fotónkon ez a változat van), majd közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
  9. Kockákra vágva tálaljuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + kettő =