Zöldséges rétes

Recept:

Ez nem egy édes sütemény, de így is az egyik kedvencünk. A zöldséges rétes elkészítése nem bonyolult, és mindenkinek ajánlott.

A töltelékhez a zöldségeket apró kockákra vágjuk, vagy durvára reszeljük, és vajban puhára pároljuk. Közben egy csipet cukorral, ízlés szerint sóval, borssal, és finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A párolt karalábét langyosra hűtjük. A réteslapokat nedves konyharuhán egymásra teregetjük – közben mindegyik tetejét megkenjük olvasztott vajjal. A legfelső lapot meghintjük zsemlemorzsával, majd a párolt zöldségeket szétterítjük rajta. A konyharuha segítségével feltekerjük, és kivajazott sütőlemezre tesszük. A rétes tetejét is átkenjük olvasztott vajjal, és előmelegített sütőben ropogósra sütjük

Hozzávalók

  • 1 csomag réteslap,
  • 4 karalábé,
  • 1 csokor sárgarépa,
  • vaj,
  • zsemlemorzsa,
  • petrezselyem,
  • őrölt fehér bors,
  • só.

Tálalás

Felszelve.

Trükk

Az olvasztott vajtól nem törik olyan könnyen a réteslap.

Az összes recept – kedvenc receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 + 15 =