Recept:
Ez nem egy édes sütemény, de így is az egyik kedvencünk. A zöldséges rétes elkészítése nem bonyolult, és mindenkinek ajánlott.
A töltelékhez a zöldségeket apró kockákra vágjuk, vagy durvára reszeljük, és vajban puhára pároljuk. Közben egy csipet cukorral, ízlés szerint sóval, borssal, és finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A párolt karalábét langyosra hűtjük. A réteslapokat nedves konyharuhán egymásra teregetjük – közben mindegyik tetejét megkenjük olvasztott vajjal. A legfelső lapot meghintjük zsemlemorzsával, majd a párolt zöldségeket szétterítjük rajta. A konyharuha segítségével feltekerjük, és kivajazott sütőlemezre tesszük. A rétes tetejét is átkenjük olvasztott vajjal, és előmelegített sütőben ropogósra sütjük
Hozzávalók
- 1 csomag réteslap,
- 4 karalábé,
- 1 csokor sárgarépa,
- vaj,
- zsemlemorzsa,
- petrezselyem,
- őrölt fehér bors,
- só.
Tálalás
Felszelve.
Trükk
Az olvasztott vajtól nem törik olyan könnyen a réteslap.
Az összes recept – kedvenc receptek