Zöldséges lepény

Recept:

A zöldséges rétes után itt a zöldséges lepény. Nem érhet bennünket az a vád, hogy nem tartjuk be ígéretünket: tavaszi ételeket kínálunk.

A tésztához a kétféle lisztet összevegyítjük, elmorzsoljuk benne a margarint, majd sóval, cukorral, és paradicsomlével összegyúrjuk. A tésztát hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük. A zöldségeket kockára vágjuk, majd egy nagy serpenyőben, vajban, fedő alatt megpároljuk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kivajazott, kilisztezett kerek tortaformába tesszük, hogy oldala is legyen. Rászórjuk a zsemlemorzsa felét, és rárakjuk a vajból kiszedett zöldségeket. A tejfölben elkeverjük a tojássárgáját, a lisztet, a reszelt sajtot, sóval, szerecsendióval ízesítjük, és a zöldségre öntjük. A lepényt előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók

Tészta:

  • 25 dkg búzaliszt,
  • 5 dkg szójaliszt,
  • 10 dkg margarin,
  • 1 dl paradicsomlé,
  • 1 teáskanál cukor,
  • 1 mokkáskanál só.

Töltelék:

  • 1 kg vegyes tavaszi zöldség,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 tojássárgája,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • 1 csapott evőkanál liszt,
  • vaj,
  • szerecsendió,
  • só.

Tálalás

Lepény méretűre felszelve.

Trükk

Az összes recept – kedvenc receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

14 + hat =