Sósperec locsolóknak

Recept:

A húsvét locsolók nélkül nem ér semmit. Akár kölni, parfüm, vagy egy vödör víz az eszköz, a hölgyek elhervadását hivatott megakadályozni. Hölgyek, hálálják meg a locsolást sóspereccel!

A lisztet a vajjal, a tejföllel, kevés sóval összegyúrjuk. A tésztából vékony csíkokat sodrunk, majd pereceket formálunk belőlük. Megkenjük tojássárgájával, és pirosra sütjük. Ezután lisztből, tojásfehérjéből, sóból pépet készítünk, és ezzel a pereceket bespricceljük, majd néhány percre a sütőbe visszatesszük.

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt,
  • 10 dkg vaj,
  • 1-2 evőkanál tejföl,
  • 2 tojássárgája,
  • só.

Tálalás

A locsolók is szomjasak bátran kínáljuk őket. A sör vagy a bor mellé adjunk egy kis szivacsot, azaz perecet is!

Trükk

A locsoló valószínűleg több helyre is megy majd a hagyományt őrizni, inkább etessük, mint itassuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

19 − tizenhárom =