Sósperec locsolóknak

A húsvét locsolók nélkül nem ér semmit. Akár kölni, parfüm, vagy egy vödör víz az eszköz, a hölgyek elhervadását hivatott megakadályozni. Hölgyek, hálálják meg a locsolást sóspereccel!

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt,
  • 10 dkg vaj,
  • 1-2 evőkanál tejföl,
  • 2 tojássárgája,
  • 2 tojásfehérje,
  • só.

Sósperec locsolóknak recept

  1. A lisztet a vajjal, a tejföllel, kevés sóval összegyúrjuk.
  2. A tésztából vékony csíkokat sodrunk, majd pereceket formálunk belőlük.
  3. Megkenjük tojássárgájával, és pirosra sütjük.
  4. Ezután lisztből, tojásfehérjéből, sóból pépet készítünk, és ezzel a pereceket bespricceljük, majd néhány percre a sütőbe visszatesszük.
  5. A locsolók is szomjasak bátran kínáljuk őket. A sör vagy a bor mellé adjunk egy kis szivacsot, azaz perecet is!

A locsoló valószínűleg több helyre is megy majd a hagyományt őrizni, inkább etessük, mint itassuk!

Recept összefoglaló
Recept:
Sósperec locsolóknak
Szerző:
Megjelent:

Hasonló receptek

  • Marcsi pogácsájaMarcsi pogácsája Marcsi pogácsájához felfuttatjuk az élesztőt, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd kiszaggatjuk, megsütjük. A sós sütemény […]
  • Töltött pogácsaTöltött pogácsa A hagyományos pogácsáktól eltérően ezt megtöltjük, hogy ízesebb, érdekesebb legyen. A fűszerezést mindenki a saját ízlése szerint végezze! […]
  • Sajtos rúdSajtos rúd Ettől puha és finom a sajtos rúd recept: a tejben felfuttatott élesztővel tésztát készítünk, tetejére tojássárgája, sajt és szezámmag […]
  • kedvenc-receptek.huSonkás kifli Recept: A sonkás kifli egyszerű húsvéti étek. A kiflit nekünk kell elkészíteni, azért annyira nem egyszerű recept, hogy a bolti kiflibe […]
  • Rokfortos sült burgonya receptjeRokfortos sült burgonya receptje Először megsütjük a krumplit, majd elkészítjük a rokfort sajtos szószt, amivel később leöntjük a burgonyákat.
Posted in Sós sütemények, sós sütik and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

12 − 2 =