Sonkás stangli

Recept:

Le sem tudnám tagadni, hogy az ilyen típusú, egyszerű sós sütemények a kedvenceim, annyiszor írtam már. A sonkás stangli húsvét alkalmából remek borfogó, azaz a locsoló által elfogyasztott bort megfogja.

A stanglikat ketté vágjuk, belsejüket kiszedjük, és a tejbe áztatjuk. A sonkát a kicsavart stanglibéllel együtt megdaráljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és az áttört főtt tojást. Sóval, borssal ízesítjük, és a tejfölt hozzáadva krémmé keverjük. Ezzel a stanglik alsó részét megtöltjük, tetejét rátesszük, és fóliába csomagolva 8-10 percig a sütőben sütjük.

Hozzávalók

  • 12 stangli,
  • 20 dkg füstölt sonka,
  • 2 dl tej,
  • 6 dkg vaj,
  • 2 főtt tojás,
  • őrölt bors,
  • 1 dl tejföl,
  • só.

Tálalás

Kivesszük a fóliából és melegen tálaljuk.

Trükk

Nagyon sok ételrendeléssel / kiszállítással foglalkozó cégtől hozathat, de sokkal finomabb ha maga készíti! Akár a stanglit is megsütheti, de ha gyors vendégváró süteménynek szánja, akkor jobb ha veszi…


Az összes recept – kedvenc receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három − egy =