Sonkás kifli

Recept:

A sonkás kifli egyszerű húsvéti étek. A kiflit nekünk kell elkészíteni, azért annyira nem egyszerű recept, hogy a bolti kiflibe egy szelet sonkát helyezünk…:-)

A vajat, a lisztet jól elmorzsoljuk. Hozzáadunk 1 tojás sárgáját, kevés tejfölt, megsózzuk, és összegyúrjuk. Letakarva 1 óráig hűvös helyen pihentetjük. A ledarált sonkát tejföllel elkeverjük úgy, hogy pépszerű anyagot kapjunk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, négyzet alakú darabokra vágjuk, közepükre tesszük a sonkás pépet, és kifli formára felsodorjuk. Tejfölös tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Hozzávalók

  • 20 dkg főtt sonka,
  • 10 dkg vaj,
  • 20 dkg liszt,
  • 2 tojássárgája,
  • 2 dl tejföl,
  • só.

Tálalás

Vendégváró falatok, egy tálra az asztal közepére helyezzük, a sör vagy a bor mellé.

Trükk

Ne felejtsük el, letakarva 1 óráig hűvös helyen pihentessük! Vigyázat, a locsolók is szeretik!

Az összes recept – kedvenc receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × egy =