Sajtos muffin kolbásszal

Nincs még sós süti ötleted a bulikra? A sajtos muffin kolbásszal igazán jó választás lesz, a vendégváró falatok között a helye! Az alkoholos bulikban a sós sütik mennek, ezt ne felejtsd el!


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Az elkészítéséhez most részletes leírást adunk és ha betartod a pontos mennyiségeket a hozzávalóknál, akkor el sem tudod hibázni a kolbászos sajtos muffin elkészítését!

Vendégváró falatka: sajtos muffin kolbásszal

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt,
  • fél csomag sütőpor,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • 3 dl tej,
  • 1 db tojás,
  • paprikás kolbász,
  • 1 púpozott evőkanál mustár,
  • 5 dkg margarin (olvasztott),
  • őrölt kömény,
  • só (ízlés szerint).

Sajtos muffin kolbásszal elkészítése

  1. A lisztbe először beletesszük a sütőport, majd a többit: a sót, a reszelt sajtot, a mustárt, az olvasztott margarint, az őrölt köményt, az egész tojást és a végén pedig bele öntjük a tejet.
  2. A tésztát jól összekeverjük, majd a kolbászt karikákra szeleteljük.
  3. A muffin papírokat belehelyezzük a muffin sütőformába, majd a masszából egy evőkanállal teszünk bele és ráhelyezünk egy kolbász karikát.
  4. Egy evőkanállal annyi masszát teszünk rá, hogy betakarja a kolbászt.
  5. Miután az összes muffin papírt megtöltöttük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig készre sütjük.
Sajtos muffin kolbásszal

Ugye meglepődtél, hogy a muffin sós ízben is elkészíthető, ráadásul nagyon finom! A wikipédia muffin szócikke is főképp az édes muffinról szól, igaz a lap alján megemlíti, hogy létezik sós változat is.

Receptjeinknél azon túl, hogy finomak, az is szempont, hogy olcsón és gyorsan elkészíthetőek legyenek. A sajtos kolbászos muffin ezeknek a kritériumoknak mindenben megfelel!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

10 + 20 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház