Marcsi pogácsája

Marcsi pogácsájaMarcsi pogácsájához felfuttatjuk az élesztőt, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd kiszaggatjuk, megsütjük. A sós sütemény egyszerűsége és az íze miatt került be a receptgyűjteménybe. Bárhol megjelenik vele, a népszerű sós sütemények közé tartozik a pogácsa. Főbb jellemzői: élesztős, sajtos, margarinos.

Marcsi pogácsája hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 tojás sárgája,
  • 1 kocka margarin
  • só,
  • fél élesztő.
  • 2 tojás fehérje (tetejére),
  • reszelt sajt ízlés szerint. (tetejére)

Marcsi pogácsájának elkészítése

  1. Az élesztőt a konyhatechnológia részben foglaltak szerint felfuttatjuk.
  2. Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  3. Majd 1 -1,5 cm vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojás fehérjével megkenjük, és sajtot teszünk rá.
  4. Aranyszínűre sütjük.

Recept: Marcsi, Sopron

Hasonló receptek

  • Babos pogácsaBabos pogácsa A babos pogácsa receptjéhez a babot előző este beáztatjuk, majd ledaráljuk. Egy újabb […]
  • Sósperec locsolóknakSósperec locsolóknak Recept: A húsvét locsolók nélkül nem ér semmit. Akár kölni, parfüm, vagy egy vödör víz […]
  • Sajtos háromszögSajtos háromszög A sós sütemény receptek közül egy érdekességet ajánlunk figyelmükbe. A sajtos süti attól […]
  • Zöldséges chilis tésztaZöldséges chilis tészta Egy tepsiben friss tavaszi zöldségekkel halmozzuk fel a zöldséges chilis tésztát, majd […]
  • SajttekercsSajttekercs Sajtos vegetáriánus receptünk friss sárgarépával készül. A sajttekercs hamar megvan, ám […]
Recept kategória: Sós sütemények, sós sütik és recept címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy × egy =