Parmezános burgonyafánk

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A parmezános burgonyafánk recept esetén a parmezán sajt csak a süti tetejére kerül reszelve, szórva, de van aki a tésztába is kever egy keveset.

A farsangi fánk recept ötletek kifogyhatatlanok. Ez a parmezános burgonyafánk a legjobb bizonyíték rá.

Parmezános burgonyafánk hozzávalók

  • 5 dkg liszt,
  • 30 dkg burgonya,
  • 3-3 dkg élesztő és porcukor,
  • 1 dl tej,
  • 5 dkg vaj,
  • 3 tojássárgája,
  • 1,5 dl tejföl,
  • 10 dkg parmezán sajt,
  • olaj a sütéshez.

Parmezános burgonyafánk recept

  1. A krumplit héjában puhára főzzük, megpucoljuk, áttörjük.
  2. Az élesztőt kevés langyos tejben elmorzsoljuk és letakarva megkelesztjük.
  3. A vajat 1 tojássárgájával simára keverjük, hozzáadjuk a lisztet, az áttört burgonyát, a tojássárgáját, végül az élesztőt.
  4. Kevés cukorral ízesítjük, és annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy könnyen formálható, lágy tésztát kapjunk.
  5. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, letakarva kelni hagyjuk.
  6. Forró olajban megsütjük.
  7. Parmezánnal megszórva tálaljuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Parmezános burgonyafánk
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Sütemény receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 11 =