Omlós ribizlitorta

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Az mégsem járja, hogy ribizli szezon idején csak a befőzés legyen porondon. Az omlós ribizlitorta – a ribizlidzsem és a ribizliszörp után – megszakítja ezt a folyamatot. Ha valaki szereti a vaníliás, gyümölcsös süteményeket, akkor az omlós ribizlitortát szeretni fogja. Kicsit ugyan macerás elkészíteni, de az eredmény okán azt mondom: megéri.

Omlós ribizlitorta receptje

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 tojássárgája,
fél citrom héja,
fél tasak vaníliás cukor
Hozzávalók a krémhez:
50 dkg ribizli,
4 tojássárgája,
10 dkg porcukor,
2 dl tejszín,
2 dkg vanília pudingpor,
fél tasak vaníliáscukor.

Omlós ribizlitorta elkészítése

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, fél óráig hideg helyen pihentetjük, majd kinyújtjuk.
A tésztával kibéleljük a sütőformát, és a megtisztított ribizlivel beterítjük. A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a vaníliáscukorral és a pudingporral simára keverjük, majd hozzáadjuk a folyékony tejszínt. A krémet kanállal a tésztára merjük úgy, hogy teljesen ellepje. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Sütemény receptek Címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − öt =