Omlós ribizlitorta

Az mégsem járja, hogy ribizli szezon idején csak a befőzés legyen porondon. Az omlós ribizlitorta – a ribizlidzsem és a ribizliszörp után – megszakítja ezt a folyamatot. Ha valaki szereti a vaníliás, gyümölcsös süteményeket, akkor az omlós ribizlitortát szeretni fogja. Kicsit ugyan macerás elkészíteni, de az eredmény okán azt mondom: megéri.

Omlós ribizlitorta receptje

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 tojássárgája,
fél citrom héja,
fél tasak vaníliás cukor
Hozzávalók a krémhez:
50 dkg ribizli,
4 tojássárgája,
10 dkg porcukor,
2 dl tejszín,
2 dkg vanília pudingpor,
fél tasak vaníliáscukor.

Omlós ribizlitorta elkészítése

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, fél óráig hideg helyen pihentetjük, majd kinyújtjuk.
A tésztával kibéleljük a sütőformát, és a megtisztított ribizlivel beterítjük. A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a vaníliáscukorral és a pudingporral simára keverjük, majd hozzáadjuk a folyékony tejszínt. A krémet kanállal a tésztára merjük úgy, hogy teljesen ellepje. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × 4 =