Nizzai kalácska

Recept:

A kalács húsvét alkalmából eleve nem lehet rossz választás. De mi a helyzet a nizzai kalácskával? Döntse el kedves látogató, miután átböngészte a receptet!

5 dkg lisztet, fél dl langyos vízzel, pici sóval, az élesztővel elkeverünk, és langyos helyen megkelesztjük. A vajat a citromhéjjal jól kikeverjük, egyenként belekeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a kovászt, a maradék lisztet, és jól eldolgozzuk. Egy kivajazott formát egyharmadig megtöltünk tésztával, és letakarva kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük, majd kiborítjuk a formából.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt,
  • 2 dkg élesztő,
  • 10 dkg vaj,
  • fél citrom héja,
  • 3 tojás,
  • 16 dkg cukor,
  • 0,5 dl rum,
  • só.

Tálalás

1,5 dl vízzel és a cukorral szirupot főzünk, belekeverjük a rumot, és ezzel meglocsoljuk a kalácsot.

Trükk

Nem minden kalács egyforma, szerencsére.

Hasonló receptek

  • Húsvéti piskótatortaHúsvéti piskótatorta Recept: Ez most nekem sem jön le egyből, hogy mitől húsvéti a torta, de hogy nagyon finom, az biztos. Ajánljuk ezt a receptet a rumos […]
  • Diós kalács receptjeDiós kalács receptje Kelt tésztából készült édesség a diós kalács. Ahogy közeledik a karácsony, úgy lesz egyre fontosabb egy-egy finom ünnepi sütemény […]
  • KürtőskalácsKürtőskalács Kürtőskalács recept elkészítése házilag, lépésről lépésre, fotókkal illusztrálva.
  • Mákos guba karácsonyraMákos guba karácsonyra A mákos guba elterjedtebb ma már kifliből, ám akkor az igazi, ha kalács tésztájából készítjük. Javasolom a vanília sodót hozzá, de […]
  • Máglyarakás egyszerűenMáglyarakás egyszerűen Kalács és alma a két fő alkotórésze az egyszerűen elkészíthető máglyarakásunknak. Nincs otthon kalács? Akkor is el tudjuk készíteni. A […]
Posted in Édes sütemények, Sütemény receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 − 2 =