Nizzai kalácska

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Recept:

A kalács húsvét alkalmából eleve nem lehet rossz választás. De mi a helyzet a nizzai kalácskával? Döntse el kedves látogató, miután átböngészte a receptet!

5 dkg lisztet, fél dl langyos vízzel, pici sóval, az élesztővel elkeverünk, és langyos helyen megkelesztjük. A vajat a citromhéjjal jól kikeverjük, egyenként belekeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a kovászt, a maradék lisztet, és jól eldolgozzuk. Egy kivajazott formát egyharmadig megtöltünk tésztával, és letakarva kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük, majd kiborítjuk a formából.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt,
  • 2 dkg élesztő,
  • 10 dkg vaj,
  • fél citrom héja,
  • 3 tojás,
  • 16 dkg cukor,
  • 0,5 dl rum,
  • só.

Tálalás

1,5 dl vízzel és a cukorral szirupot főzünk, belekeverjük a rumot, és ezzel meglocsoljuk a kalácsot.

Trükk

Nem minden kalács egyforma, szerencsére.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények, Sütemény receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + tizenhárom =