Isli fánk

Recept:

Karácsony alkalmából fogadják szeretettel ezt a fánk receptet. A sütemény fő jellemzője hogy sokáig eláll. Zsuzsinak!

A vajat, a lisztet, a sütőport, és a porcukrot jól összedolgozzuk, azután hozzágyúrjuk a diót, a vaníliáscukrot, és a rumot. Vékonyra nyújtjuk, és kicsi pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük, ha kihűlt összeragasztjuk lekvárral, majd csokimázba mártjuk.

Hozzávalók

  • 25 dkg vaj,
  • 35 dkg liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 25 dkg porcukor,
  • 15 dkg darált dió,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 2 kanál rum,
  • lekvár a ragasztáshoz,
  •  étcsoki.

Tálalás

Sütemény, hát hogy lehetne tálalni?

Trükk

Hasonló mint az isler, csak ízletesebb a benne lévő dió és rum hatására.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*