kedvenc-receptek.hu

Isli fánk

Recept:

Karácsony alkalmából fogadják szeretettel ezt a fánk receptet. A sütemény fő jellemzője hogy sokáig eláll. Zsuzsinak!

A vajat, a lisztet, a sütőport, és a porcukrot jól összedolgozzuk, azután hozzágyúrjuk a diót, a vaníliáscukrot, és a rumot. Vékonyra nyújtjuk, és kicsi pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük, ha kihűlt összeragasztjuk lekvárral, majd csokimázba mártjuk.

Hozzávalók

  • 25 dkg vaj,
  • 35 dkg liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 25 dkg porcukor,
  • 15 dkg darált dió,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 2 kanál rum,
  • lekvár a ragasztáshoz,
  •  étcsoki.

Tálalás

Sütemény, hát hogy lehetne tálalni?

Trükk

Hasonló mint az isler, csak ízletesebb a benne lévő dió és rum hatására.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>