Virslis saláta

Virslis saláta | kedvenc-receptek.huKönnyű étel a virslis saláta, csupa friss tavaszi zöldséghez keverjük a virslit. Egyszerű a recept, mert mindössze előkészítjük a hozzávalókat, összekeverjük, majd a fogyasztásig hűtőben tároljuk. 

Virslis saláta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 2 pár virsli,
  • 1 fejes saláta,
  • 2 kígyóuborka,
  • 1 csokor újhagyma,
  • 2 zöldpaprika,
  • petrezselyem zöldje,
  • 3 evőkanál olívaolaj,
  • 2 evőkanál almaecet,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • őrölt bors, só.

Virslis saláta elkészítése

  1. A virslit megfőzzük és felkarikázzuk.
  2. Az uborkát felkarikázzuk, enyhén sózzuk, félretesszük.
  3. A salátát leveleire szedjük, párat egészben félreteszünk, a többit apró darabokra tépjük.
  4. A hagymát felszeleteljük, a paprikát kettévágjuk, megtisztítjuk a magházától, majd metéltre szeljük.
  5. Salátástálba az olívaolajhoz almaecetet, zúzott fokhagymát vágott petrezselyemzöldet adunk.
  6. Megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd hozzá adjuk a kinyomkodott uborkát, a paprikát, a hagymát a salátát és a kihűlt virslit.
  7. Hűtőben tartjuk fogyasztásig.

 

Hasonlók

Kategória: Saláta receptek Címkék: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenegy − négy =