Töltött tojás majonézes gombasalátával

Recept:

Karácsony utolsó napján – közeledve a szilveszteri mulatságokhoz – a gyomrunk már valószínűleg nem nagyon bírja a nehéz ételeket. Ezért egy átmeneti megoldást, hidegtálat adunk közre.

A tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgáját kivesszük és áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, sóval, borssal, mustárral ízesítjük, és habosra keverjük. Nyomózsák segítségével a tojáskrémet a fehérjékbe visszatöltjük. A megtisztított gombát cikkekre vágjuk, a borban puhára főzzük, hagyjuk benne kihűlni, majd leszűrjük. A majonézhez hozzáadjuk a citromlevet, a sót, a cukrot, jól összekeverjük, majd lazán beleforgatjuk a gombát.

Hozzávalók

  • 8 főtt tojás,
  • 40 dkg gomba,
  • 20 dkg majonéz,
  • 12 dkg vaj,
  • 5 dkg cukor,
  • 1 citrom leve,
  • 2 dl fehérbor,
  • fél fej saláta,
  • 2 evőkanál mustár,
  • őrölt fehér bors,
  • só.

Tálalás

Salátalevéllel kibélelt tálra helyezzük a gombasalátát, majd a tetejére ültetjük a töltött tojásokat.

Trükk

A gomba, a saláta a tojás azt sejteti, hogy ez egy nagyon finom hidegtál. És úgy is van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × 3 =