Tojássaláta

hímes tojás, főtt tojás, húsvéti tojás | kedvenc-receptek.huA tojássaláta a húsvéti és a húsvét utáni időszak kedvenc étele lehet. Ebben az időszakban gyakrabban fogyasztunk tojásból készült ételeket, másrészt a locsolók által el nem vitt hímes tojások egyszerűen felhasználhatók egy finom saláta elkészítéséhez!

Ebben a salátában majonézt használunk, amit megvehetnénk a boltban is, de jobb, ha magunk készítjük. A tojássaláta receptjében azt is megtalálja, hogyan készítsen ízletes majonézt az ételekhez.

Tojássaláta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

Tojássaláta

  • 6 db főtt (hímes) tojás,
  • 1 db kígyóuborka,
  • 10 dkg gomba,
  • 1 csokor retek,
  • 1 fej saláta,
  • ételízesítő.

Majonéz

  • 1 dl olaj,
  • 1 tojás sárgája,
  • 2-3 evőkanál tejföl,
  • 1 kávéskanál mustár,
  • kevés citromlé,
  • porcukor,
  • só.

Tojássaláta elkészítése

  1. A felszeletelt gombát ételízesítős vízben puhára pároljuk.
  2. A tojásokat, az uborkát és a retket felkarikázzuk.
  3. A salátaleveleket salátás tálkákra rakjuk és a karikára vágott hozzávalókat és a gombát rétegesen elhelyezzük rajt.
  4. Legfelülre a tojáskarikák kerüljenek!
  5. A tojássárgájából, az olajból, a tejfölből majonézt keverünk, amit citromlével, mustárral kevés cukorral és sóval ízesítünk.
  6. A majonézt a salátástál tetejére öntjük, majd ízlés szerint őrölt borssal fűszerezzük.

Tipp √: Nem tudja mihez kezdjen a húsvéti maradékkal? A húsvéti tojást felhasználhatja ehhez a recepthez, a sonkát pedig akár a sonkával rakott palacsintához. Olvassa receptjeinket, talán Önnek is adunk egy-egy használható ötletet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhárom − négy =