Szőlősaláta

Egyszerű receptje van a szőlősalátának, maga az étel pedig pehely könnyű. A nyár végi és ősz eleji meleg napok frissítő étele. Ebéd után, vagy ebéd helyett?
Gyümölcsös saláta recept: Szőlősaláta

Szőlősaláta receptje

Hozzávalók

  • 2 nagy fürt szőlő,
  • 15 dkg ementáli sajt,
  • 10 dkg dió,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 mokkáskanál cukor,
  • 1 mokkáskanál szerecsendió,
  • só.

Szőlősaláta elkészítése

  1. Megmossuk a szőlőt, majd leszemezzük.
  2. A sajtot felkockázzuk úgy, hogy kb. szőlőszem nagyságú legyen egy-egy kocka.
  3. A diót gerezdekre szedjük és az egészet összekeverjük.
  4. A tejszínbe belekeverjük a szerecsendiót, a cukrot és a sót, ráöntjük a salátára és tálalásig a kész szőlősalátát a hűtőszekrényben tálaljuk.

Ez a saláta önálló fogás, főétkezés után – vagy helyette – kínáljuk!

Posted in Saláta receptek and tagged , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

6 + egy =