Saszlasaláta recept

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Szüret 2012A saszla egyesek szerint a legelterjedtebb és legjobb ízű csemegeszőlő-fajta. A Saszlasaláta egy könnyű, finom, édes salátát takar, melyet hűtve fogyasztunk.

A saszla szőlő felhasználásával készült üdítő salátánk a Saszlasaláta. Fogyasztás előtt 1-2 órára – két okból is – tegyük a hűtőszekrénybe: összeérnek az ízek és hidegen az igazi.

Saszlasaláta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 300 gramm sajt, ementáli!
  • 400 gramm szőlő(saszla),
  • 120 gramm alma,
  • 60 gramm dió,
  • 2 dl joghurt,
  • 0,4 dl tejszín,
  • 30 gramm citrom,
  • 10 gramm só,
  • 8 gramm cukor,
  • 1 gramm borsikafű.

Saszlasaláta elkészítése

  1. Vágjuk fel csíkokra az ementáli sajtot!
  2. Tisztítsuk meg az almákat: megmossuk, meghámozzuk, szintén csíkokra vágjuk és citromlével meglocsoljuk.
  3. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, félbevágjuk.
  4. A dióbelet durvára daraboljuk.
  5. A sajtot, az almát, a diót, a szőlőt keverőtálban lazán összekeverjük.
  6. A joghurtot kikeverjük tejszínnel, megsózzuk, cukrozzuk ízesítjük a borsikafűvel és a reszelt citromhéjjal.
  7. Az így elkészített öntetet összekeverjük az előbb előkészített anyagokkal.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Saláta receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + 14 =