Saszlasaláta recept

Szüret 2012A saszla egyesek szerint a legelterjedtebb és legjobb ízű csemegeszőlő-fajta. A Saszlasaláta egy könnyű, finom, édes salátát takar, melyet hűtve fogyasztunk.

A saszla szőlő felhasználásával készült üdítő salátánk a Saszlasaláta. Fogyasztás előtt 1-2 órára – két okból is – tegyük a hűtőszekrénybe: összeérnek az ízek és hidegen az igazi.

Saszlasaláta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 300 gramm sajt, ementáli!
  • 400 gramm szőlő(saszla),
  • 120 gramm alma,
  • 60 gramm dió,
  • 2 dl joghurt,
  • 0,4 dl tejszín,
  • 30 gramm citrom,
  • 10 gramm só,
  • 8 gramm cukor,
  • 1 gramm borsikafű.

Saszlasaláta elkészítése

  1. Vágjuk fel csíkokra az ementáli sajtot!
  2. Tisztítsuk meg az almákat: megmossuk, meghámozzuk, szintén csíkokra vágjuk és citromlével meglocsoljuk.
  3. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, félbevágjuk.
  4. A dióbelet durvára daraboljuk.
  5. A sajtot, az almát, a diót, a szőlőt keverőtálban lazán összekeverjük.
  6. A joghurtot kikeverjük tejszínnel, megsózzuk, cukrozzuk ízesítjük a borsikafűvel és a reszelt citromhéjjal.
  7. Az így elkészített öntetet összekeverjük az előbb előkészített anyagokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

14 − kettő =